Hello mindenki !
Nagyon orulok, hogy az otthonka rovat kezd eledezni, s nagyon orulok
a recepteknek is. Bizonyara tobben is szeretitek a pizzat. Jo lenne
kuldenetek kulonfele pizza valtozatokat, amiket szerettek, s amelyek
tolteleke izben harmonizal az izlesetekkel.
Szeretnem kozzetenni a pizza receptjet, ahogy en keszitem:
Pizza ( negy kerek pizzahoz )
Kelt tszta:
- 30 dkg liszt
- ket evokanal olaj
- 3 dkg eleszto
so, tej, csipet cukor
A megadott hozzavalokbol a szokasos modon kelt tesztat keszitek.
Martas:
2 evokanal olaj
1 kis fej hagyma
1 kaveskanal ( csapott ) bors
1 kaveskanal ( csapott ) rozmaring
1 kaveskanal ( csapott ) oregano
1 kis doboz paradicsompure
so, cukor, beberlevel
Az olajon a hagymat megfuttatom, hozzaadom a fuszereket es a paradicsom puret.
felengedem 3-4 dl vizzel, soval, cukorral izesitem es 10-15 percig forralom,
hogy surusodjon. ( Ezt akkor celszeru kesziteni, amikor a teszta eppen kel )
Toltelek:
Mindig ami van, sonka, virsli, zoldsegfelek ( kukorica, brokkoli, gomba ), stb.
A toltelekeket lehet kulon-kulon, de lehet vegyesen is.
Osszeallitas:
A kelt tesztabol egy darabot kinyujtok epp a pizzasuto ( nekem teflon van )
meretere. A kiolajozott pizzasutore rateszem a kinyujtott tesztat es 3-4 percre
forro sutobe teszem ( 200-250 fok C ). Az igy elosutott tesztat bekenem
martassal, rateszem a tolteleke(ke)t, sajtot teszek ra ( vekony szeletekre vagv
a
), olivabogyoval diszitem es zutty vissza a forro sutobe, amig keszre nem sul.
Jo etvagyat !
Lehet, hogy az elkeszites receptje bonyolultnak hat, de kis gyakorlassal konnye
n
elsajatithato. Ja es meg egy: a receptben az ertelemszeru dolgokat nem irtam le
,
igy ha az elkeszitett pizza elsore nem ugy sikerulne ..., ezert felelosseget ne
m
vallalok.
Udv.: Tschopi
|