Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1106
Copyright (C) HIX
2002-03-07
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 RE: Maraschino + Grenadine (mind)  23 sor     (cikkei)
2 indiai (mind)  16 sor     (cikkei)
3 Maraschino (mind)  12 sor     (cikkei)

+ - RE: Maraschino + Grenadine (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Mik irta:
>Ha jol emlekszem a tiramisuba kell ez a likor, az alapanyagot ebbe kell 
>beleforgatni.

Nem, nem! :-) A tiramisuhoz _Amaretto_ likor kell. Persze a magyarositott
receptek rumot, egyeb szeszt irnak, hisz azert nalunk nincs minden kis
boltban Amaretto. Biztos ugy is finom, de nem ugyanaz, mint eredeti
"alkatreszekkel". Foleg, ha pl. a mascarpone-t is turoval helyettesitik. 
Epp a multkor volt egy kis flame egy masik listan amiatt, hogy valaki a
baileyst rummal csinalja... :-O Hat biztos az is finom, de akkor mar nem
baileys. :-)) 


Ha jol emlekszem, boleba, vagy koktelba kereste az eredeti kerdezo a
maraschinot. Nagyon sok kevert italba kell granatalma szirup is, azaz
Grenadine. Szep piros szint ad, es finom aromaja van. Nemreg lattam a
nagycsarnok Azsia boltjaban, ugy 2500 ft korul volt egy nagy uveggel. 


sziasztok,
Zita
+ - indiai (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Brusszeli torta nagyon finom, koszonjuk a feladonak. En durvara vagott
dioval csinaltam.

Cserebe

Nagyon egyszeru indiai izesitesu csirke, zoldsegkorettel: 

Karfiolt rozsaira szedve etelizesitos vizben puhara foztem,
kukoricat szinten, de kulon, 
olajon orolt romai komenyt es koriandert megpiritottam, ebben puhara
paroltam a kockara vagott gombat, a vegen belekevertem a kukoricat is.

A csirkemellet csikokra vagtam, kozben olajon orolt koriandert, mustarmagot
szinten megpiritottam, a recept nem irta, de zuzott fokhagymat is tettem
hozza, ebbe jon a csirke, ra orolt csipos pirospaprika,so, keves vizet
adagolva fedo alatt megpuhitottam. Ha kesz, tejfolt kell hozzakeverni.
+ - Maraschino (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Keverednek a dolgok.

A MARASCHINO - mint ahogy azt már irtak - egy meggylikor szeru ital.
Az ize furcsa (engem nem a meggyre emlekeztetett), lattam, ittam mar
ilyen "izesitesu" teat, persze befottbe, bolebe, sutemenybe is teheto,
DE nem kellene osszekeverni a MANDOLINO -val, ami egyfajta hazai
mandula likor (EZ az ami a Tiramisuba valo).

Persze mint az alkoholos italoknal amugy is elmondhato a maraschino,
illetve a mandula likor/bor is annyifele (izu) ahany gyarto letezik... :)))

Udvuzlettel:   G.A.

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS