Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1502
Copyright (C) HIX
2003-05-23
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 re: fuszerek (mind)  39 sor     (cikkei)
2 re: KAPOR (mind)  33 sor     (cikkei)
3 Re:Kapor (mind)  10 sor     (cikkei)
4 Re:Fuszerek (mind)  10 sor     (cikkei)
5 FUSZEREK (mind)  1 sor     (cikkei)

+ - re: fuszerek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok, szia Deki!

> Tudtok e valahol olyan honlaprol, ahol atfogo informaciot leheten kapni a
> fuszerekrol?

Alig par napja javasoltam ezt a honlapot itt a listan: 
http://sgicenter.oai.hu/szuper/Fuszerek/

Aztan:
http://vizsla.origo.hu/static/bevasarlas,_kereskedelem/belkereskedelem/k
iskereskedelem/boltok,_szakuzletek/elelmiszer/fuszerek,_fuszernovenyek/

lapon a "Fuszerek - Reszletes ismerteto a fuszerek minden fajtajarol"
cimszo alatt....
(a kettetort sort egymas melle kell bemasolni a keresobe) 

De itt egeszen biztosan talalsz tovabbi hasznos linkeket: 
http://fuszer.lap.hu

Ez a weblap is nagyon jo allitolag: 
http://home.hu.inter.net/arbix/fuszer

Ha idegen nyelven is jo, erdemes ide is bekukkantani, ez is egy jo 
fuszeradatbazis:

Gernot Katzer's Spice Pages
http://www-ang.kfunigraz.ac.at/~katzer/engl/

nemetul ugyanez:
http://www-ang.kfunigraz.ac.at/~katzer/germ/index.html

Spice Mixture Index
http://www-ang.kfunigraz.ac.at/~katzer/engl/generic_frame.html?spice_mix.html

Egyelore ennyit sikerult osszegyujtenem. :-) 


sziasztok,
Zita
+ - re: KAPOR (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

> Felado :  [Hungary]
>Ti mihez hasznaljatok, a tokfozeleken kivul?

Tzatzikihez, aztan hideg uborkaleveshez is finom. Tegnapelott a Stahl J.
musoraban tejszines cukkinifozelek volt rengeteg kaporral. 
Az externetes konyhalistarol van egy remek cukkinis spagetti receptem
Juhasz Anikotol, remelem nem sertek copyrightot, ha kozzeteszem: 

* * * * * * * * * 
Cukkinis spagetti
-----------------
2-3 zsenge, kb. arasznyi cukkinit megmosunk, majd ugy hejastol
uborkareszelon jo vekonyra legyaluljuk. Keves olivaolajat forrositunk egy
labosban es belezuditjuk a cukkinit. Alaposan atsutjuk - az sem baj, ha
egyik-masik szelet kicsit megporkolodik - majd jo sok aprora vagott kaprot
keverunk bele. Ket-harom tojast villaval felverunk, soval, borssal
izesitjuk majd belekeverunk annyi reszelt parmezansajtot (de trappistaval
eppugy megteszi, az is finom), hogy tejszinsurusegu legyen. 
Kozben spagettit fozunk, leszurjuk, gyorsan raontjuk a cukkinit, es a
tojasos kutyulekot is, majd jol osszekeverjuk.
Ha minden eleg forro volt akkor mar nem kell tovabb melegiteni, ugyis 
megdermed a tojas, de en azert at szoktam keverni megegyszer egy teflon
edenyben a tuz folott.
* * * * * * * * * * *

Tenyleg nagyon finom, ilyenkor tavasszal, mikor megjelenik a piacon a
zsenge cukkini, en is eleg gyakran csinalom. A valtozatossag kedveert
szoktam oregano+fokhagyma fuszerezessel is kesziteni. 

sziasztok,
Zita
+ - Re:Kapor (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

En gyerekkoromban eleg sok kaporlevest ettem (?), a napkoziben,nem volt
a kedvencem.
Lehet,hogy kiprobalom Gertrud receptjet.

A kapor nagyon finom salatakba is,pl.kapros-tejfolos uborkasalata.

Az egyik Szeged melletti etterem specialitasa volt egy
gombas-sonkas-kapros-tejfolos ontet (szosz).

Eva
+ - Re:Fuszerek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

"Tudtok e valahol olyan honlaprol, ahol atfogo informaciot leheten kapni
a
fuszerekrol?

Deki"

www.konyhamester.hu

Udv,
Eva
+ - FUSZEREK (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

http://www-ang.kfunigraz.ac.at/~katzer/engl/index.html

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS