Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 687
Copyright (C) HIX
2000-10-19
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 birsalmasajt (mind)  13 sor     (cikkei)
2 tepertokrem (mind)  16 sor     (cikkei)
3 juhaszporkolt (mind)  7 sor     (cikkei)
4 Sorbate es a must (mind)  8 sor     (cikkei)
5 Must (mind)  31 sor     (cikkei)
6 RE: REC Juhaszporkolt (mind)  17 sor     (cikkei)
7 2 evesek lettunk... (mind)  17 sor     (cikkei)
8 wok (mind)  9 sor     (cikkei)
9 rantas (mind)  11 sor     (cikkei)

+ - birsalmasajt (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Eletemben eloszor keszitettem ma birsalmasajtot, igy kivetelesen nem
receptet kerek toletek, hanem tudomanyos magyarazatot. :-) 
Mitol lesz az eredetileg feheres-sargas gyumolcspep olyan szep bordos
szinu? Csak a karamellizalodo cukortol, vagy egyeb vegyi folyamatok is
lejatszodnak? 

Aki esetleg receptet ker, szoljon, kaptam egy csomo birsalmahoz valot. 


sziasztok,
Zita
+ - tepertokrem (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hozzavalok
20 dkg teperto
2 db burgonya
1 ek. mustar
1 ek. reszelt voroshagyma
bors, so

A burgonyat hejastol megfozni, tisztitani, melegen osszetorni.
Hozzaadni a daralt tepertot, mustart, hagymat, sot, borsot majd alaposan
osszekeverni.

vagy
25 dkg tepertot, 1 fej hagymat, 2 fott tojast osszedaralni es soval,
borssal, mustarral izesiteni.

Gyula
+ - juhaszporkolt (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>A juha'szpo:rko:lt receptjet szeretnem megkapni, ha ismeri valaki

Sok mindenbol ettem mar porkoltet, de juhaszbol meg nem.
Pontositsd, hogy mire gondoltal! Birkaporkolt, vagy ennek juhaszosan fozott
valtozata, stb?

Gyula
+ - Sorbate es a must (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Konyhasok
Hallott vagy tud valaki egy SORBATE nevu tartosito szerrol ?
Az adagolas 1600 literre megy 40 dkg.
Semmi mast nem tudok rola.
Alitolag must eriedest lehet vele megakadalyozni.
Nagyuzemi boraszatba hasznaljak.

Udv...Zoli
+ - Must (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

"HIX KONYHA" > 2000.10.18. 20:30:27 -5h-kor írta:



> Kedves Eva
> A HIX  679 konyhaban itad
> 
> 
> A szalicil ugyan jo de nagyon elrontja az izet a mustnak (szerintem
> csipos utoizt kap)
> a hokezeleses modszer job es finomabb.
> Persze 150 liternel nenezen alkalmazmato.
> 
> A receptett az elozo hix konyhaba postaztam.
> Ha lemarradtal netan rola sivesen kuldom maganba is
> 

Szia Zoli!

Olvastam a leveled, es igazat adok neked, hogy nagyobb mennyisegnel nem nagyon 
alkalmazhato. Az a jo ezekben a csatornakban, hogy ilyen sokan vagyunk es sok t
ajarol a vilagnak, hogy itt az otletek es a tudas alapjan teljes mertekben kiha
sznalhatjuk annak az elonyet, hogy ahany haz annyi szokas. Ezekbol a receptekbo
l mindenki kiprobalhatja az izlesehez legkozelebb allot. Kivancsian varom tovab
bi receptjeidet. En is nagy kiserletezo vagyok. :-)))

Udvozollek

Eva 
-- 

+ - RE: REC Juhaszporkolt (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok! Kedves Ildikó!

Irtad, hogy a juha'szpo:rko:lt receptjet szeretned megkapni. En az alabbit
talaltam a receptjeim kozott.

Sziasztok!
Bobe

Juhaszporkolt

Hozzavalok: 40 dkg sertesporkolt, egy kis fej (kb. 0,5 kg) feherkaposzta, 1
dl tejfol, egy evokanal liszt, so.
A jo fuszeres porkoltbe beletesszuk a cikkekre vagott kaposztat, megsozzuk
es lefedve, lassu tuzon puhara paroljuk. A lisztet a tejfollel simara
keverjuk, besuritjuk vele az etelt es meg egyszer felforralva talaljuk.
M.V.GY.O.SZ.: Mindennapra egy recept szakacskonyv
Adag: 4
+ - 2 evesek lettunk... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Udv!

Sajnos bokros teendoim miatt csak olvasom a listat, de a kezdetek ota.
Felirtam a naptarba is a jeles esemenyt: ma 2 eve jelent meg az elso
szama. Ez nem hangzik olyan szepen, mint az 500. szam, de azert megis csak
evfordulo.

Remelhetoleg legkozelebb valami ertelmes recepttel is gazdagithatom a
listat, most a valtozatossag kedveert rohannom kell.

Sziasztok.

--
  NGabor

e-mail:      #Linux forever! (SuSE 6.4; 2.2.14)
        ***Mindenkiben tehetség rejtezik. Néha túl jól.***
+ - wok (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

"disznóperzselo" szintu langon nagyon fel kell forrositani, az edenyt
magaban, 
aztan bele az olaj, az is szinte eg, annyira forro, ekkor jon bele eloszor a
fokhagyma, utana lehet minden mas, szojaszosz, ha egy kicsit mar atsul az
olajban, akkor johet a viz, hogy parolodjon is, meg ne egjen le, 
letezik egy un.: wok kanal, ami a habszuruhoz hasonloan lapos, ezzel kell
felkaparni az aljarol, gyorsan, szinte folyamatosan, 
egyebkent akkor az igazi, ha egy kicsit odaeg 
latvanykonyhanak ajanlon akarmelyik taj bufet, mondjuk west-end
+ - rantas (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Gergely!

Bevallom, en mind a ket valtozatot szoktam csinalni, mar tudniillik eloszor
rantas, aztan felengedni vizzel, vagy elobb a leves, es a vegen berantani. A
tapasztalatom az, hogy ha az elejen berantom, akkor jobban szetfo a rantas
ize, van, aki nem szereti, ha ez nagyon dominal az etelben. Ha utolag rantod
be, akkor csomok maradhatnak a levesben, bar kello ideju fozessel azok is
szetoszlanak. En szeretem a rantas izet, ezert en utolag rantom be, de
szerintem nincs lenyegi kulonbseg. A csaladom sokszor eszre sem veszi.

Szilvi

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS